Hyvää Juhannusta !

Torstai 18.6.2015 klo 20:08


Teatteri pitää meidät hengissä. Se antaa meille mahdollisuuden purkaa tuntoja, itkeä itkuja ja nauraa nauruja. Säyneisessä on itkuja itketty kevään ja viime vuoden aikana. Yksi ajanjakso on toistaiseksi kylälämme päättynyt, kun Säyneisen koulun viimeisiä kevätjuhlia ja kevätkirkkoa vietettiin tänä keväänä.

Mitkä mahdollisuudet olisivatkaan olleet tulevaan, jos yhteistyöhalukkuutta olisi löytynyt koulun kehittämiseen, koulupiirin laajentamiseen ja opetustoimen piristämiseen. Mutta näin kävi. Sitä miten kävi ja miksi kävi, emme me säyneisläiset koskaan tule ymmärtämään emmekä unohtamaan. Nyt täytyy toivoa sydämestään,että koulurakennus löytäisi toimintamalleja ja toimijia , jotta se säilyisi myös kyläläisten käytössä. Miten helppoa olisi ollut tuoda siihen lisää toimintoja koulutoimen rinnalle jakamaan kiinteistökuluja. Miten sitä olisikaan voinut kehittää monitoimikeskukseksi vanhuksille,lapsille,kaikelle kansalle. Mutta matto vetäistiin rytinällä alta. Sydän jäätyy asiaa ajatellessa. Mutta Säyneinen elää ja hengittää. Se ei lannistu ,ei laannu. Yhteistyö ja toiminta elävät edelleen. Usko tulevaan on kova, vaikka poikkipuita polullemme asetellaankin. Niistä vaan yli ja uutta kohti.

Elämää vilkastuttavat iltatorit kesällä. Miten voikaan olla mahdollista,että viikko viikon jälkeen perjantaisin Nuorisoseurantalon pihapiiri täyttyy iloisesta puheensorinasta, hyvästä ohjelmasta ja leppoisasta tunnelmasta. Se on sitä Säyneistä se. Ja kohta tulevat lomalaiset kylälle ja tuovat oman lisävärinsä kylän elämään. Tervetuloa kesälintuset !

Kylätupa on saanut uuden toimijan. Tupa on nyt Tuulan Tupa. Lämpimät kiitokset Ritvalle erinomaisesta monipuolisesta palvelusta ja Onnea ja menestystä Tuulalle tällä saralla. Nyt tupa on auki ma-pe joka päivä klo 9-15. Ja tuoreita leivonnaisia ja kahvia on tarjolla. Jätskiä ja pizzaa ja kaikkea muutakin mukavaa. Piipahtakaapa kauppareissullanne ja apteekkireissullanne aina Tuulankin tykönä . Käyttäkää kylän omia palveluja niin paljon kuin voitte. Turha on lähteä päätään viemään yl kylliin kun omalla kylälläkin on kaksi kampaamoa. Eero rassaa pajallaan koneet kuntoon. Kauppa tarjoaa monipuoliset palvelut posteineen ja veikkauksineen . Ja tavaravalikoima on todella runsas! Meiltä löytyy monen lajin ammattiosaajia lähes lähtöön kuin lähtöön. Sanonta suosi suomalaista meillä pitää kääntyä muotoon suosi säyneisläistä osta omalta kylältä !

Mutta pois saarnat, nyt katseet kohti kesää ja Juhannusta. Säyneisessä juhannuskokko löytyy Pisankoskelta Siikajärven rannasta. Likolahden tietä niin pitkälle että kokkoon törmää. Kokko syttyy n. klo 22. Varovaisesti kapealla tiellä autoilkaa. Kiltisti olkaa ja toisenne huomioon ottakaa.

Lämmintä ja tapahtumarikasta kesää kaikille. Hymyillään,kun tavataan, toisiamme autetaan ja siitä hyvä mieli saadaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini