Joulu joutuen tulevi

Torstai 3.12.2015 klo 11:49


Ensi lauantaina on taas mahdollisuus kokoontua Säyneisessä. Nuorisoseurantalolla järjestetään perinteiset Joulumyyjäiset. Siitä ilmoitus onkin tuossa uutisosiossa. Siellä on aina mukava lämmin,kotoinen tunnelma.

Nuorisoseurantalo saa vielä ennen Joulua yhden tapahtuman. Eli pikkujoulutanssiaiset kaikelle kansalle. Duoband Fenix virittelee sellaiset tanssimusiikit, jotta johan jalka vippasee. Ja eikä saa olla nyt rahasta kiinni. Lippu maksaa vain 5 euroa! Buffetista tyttöset myyvät kahvia ja kahvileipää ja muita virvokkeita. Tulepas vaan tanssaamaan sinäkin!

Tanssikurssi on Itsenäisyyspäivän huilassa mutta vielä kerran kokoonnutaan ennen tanssiaisia eli su 13.12. klo 18.30. Sinnekin saa tulla rohkeasti mukaan. Osasit tanssia tai et, jos et osaa niin varmasti opit ja jos osaat niin lisää vinkkejä saat sinäkin. Eikä siellä suu mutturassa kieputella. Siellä nauretaan, lasketaan leikkiä ja seurustellaan tanssin lomassa. Se on kuulkaas mukava juttu!

Koulurakennuksen kohtalo huolettaa meitä aika lailla koko ajan. Se olisi vielä loistavassa kunnossa oleva rakennus, jolla olisi monen monia vuosia edessä, kun sinne saataisiin taas valot loistamaan ja äänet kaikumaan. Kattojen alle mahtuisi monenlaista ja monenmoista yrittäjää ja toimijaa. Ja olisipahan tuo mahdollisuus vielä koulunakin toimia, jos Juankoskella on niitä sisäilma- ja homeongelmia taajaman koululla. Meillä niitä ei olisi ja kyyti se kulkisi tähänkin suuntaan. Mutta lienee liian suuri kynnys- ja arvovaltakysymys kaupungille edes ajatella tätä asiaa tähän suuntaan. Harmillista on , jos näihin kysymyksin kaatuu hyviä asioita. Harmillista on,että yksi taajama-alue kaupungissamme on aina heittopussin asemassa. Mutta eipä harmitella sitä sen enempää. Katsotaan valoisasti tulevaisuuteen ja yhteistyöhalukkuudesta meitä ei voi moittia. Paljon on ehdotuksia kaupungin suuntaan annettu niin lähidemokratiaryhmän kuin muittenkin asioiden puitteissa. Vastakaiku on ollut vielä vaimeaa. Mutta toivotaan,että kaiku kirkastuu vielä joku päivä. Ainakin meidän kylällämme on into elää, hengittää ja kehittyä. Ei kuolla,hiipua ja taantua. On vain jaksettava ajatella asiota positiivisesti. Valo tuo lisää valoa ja ilo tuo lisää iloa.

Sunnuntaina Itsenäisyyspäivänä sitten kaikki porukalla juhlistamaan Itsenäisyytemme vuosipäivää Säyneisen kirkolle. Klo 11 alkaa tilaisuus seppeleen laskulla sankarivainajimme haudoilla. Ja siitä sitten kirkkoon juhlaan ja juhlakahveille. Klo 13 kirkossa vielä sanajumalanpalvelus. Kirkkokin on yksi sellainen asia, joka on hyvä säilyttää omalla kylällään ja kirkko säilyy vain ja ainoastaan, jos sillä on käyttöä. Siis kävijöitä. Nyt on hyvä tilaisuus rumauttaa kävijätilastoon taas isot luvut. Aihe ja asia on ainakin yksi niistä tärkeimmistä - Itsenäisyys.

Mukavaa joulukuun alkua kaikille, piipahdellaan omalla kylällä asioimassa, käytetään oman kylän palveluja. Ja toivotetaan onnea uusille yrittäjille, joita kylällemme on taas tullut parikin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini