Kevättä pukkaa

Tiistai 26.4.2016 klo 20:26


Keväistä iltaa kaikille !

Lumet ovat kohta sulaneet ja päästään kesäisiin puuhiin itsekukin. Kesäteatterin harjoitukset puuskuttavat tasaista tahtia eteenpäin. Iltatorivuorot on jo jaettu. Siitä tietää,että kesä on Säyneiseen tulossa.

Kuten olette kaikki paikkakuntalaiset huomanneet, kaupunki on siistinyt myytäviä tontteja harventamalla puustoa ja hyvältä ne näyttävätkin,kun liian tiheä kasvusto on kaadettu pois.Toivottavasti tontit löytäisivät omat ostajansa ja kylä saisi uusia asukkaita. Ei entisissäkään mitään vikaa ole :D Mutta uusiakin aina tarvitaan.

Olemme jättäneet kylätoimikuntana Pohjois-Savon Kylien projektiin pilottikylähakemuksen. Pilottikylänä saisimme sitä tuikitarpeellista tukea ja apua kylämme kehittämiseen ja ennenkaikkea uusia ideoita ja tukiverkkoa ja tietotaitoa, miten selvitä tulevaisuudessa myös virkeänä ja elinvoimaisena kylänä ja taajamana.

Elämme toivossa edelleen, jotta koulukeskuksesta saataisiin se monitoimikeskus, johon saisi yrittäjiä,toimijoita ja harrastusmahdollisuudetkin säilyisivät. On todella sääli, että hyvät tilat seisovat tyhjillään.

Pohjois-Savon Kylien projektissa olisi myös mahdollisuutta kylän pelastussuunnitelman tekoon. Sekin olisi ylen tarpeellinen asia ongelmatilanteiden varalta. Myrskyt, pitkät sähkökatkot, vesihuoltokatkokset, ympäristövahingot ym sellaiset poikkeustilat vaativat ohjeen, minkä mukaan toimia.

Kunhan vähän keli kuivuu niin pidetään siivoustalkoita kylällä. Ruukinrannan siivous, Nuorisoseuratalon ympärystän siivous, urheilukentän seutu. Eiköhän porukalla kuljeta kylä läpi ja pistetä putsputskuntoon. Seuraa ilmoittelua täällä sekä kaupan ilmoitustaululla ja rohkeasti vaan kaikki mukaan.

Jumppanaiset ovat aloittaneet tänään kivan tempauksen. Yhteislenkkiä puoli 7 Nuorisoseurantalolta alkaen tiistai-iltaisin. Sinne vaan mukaan ja viettämään mukavaa yhteistä aikaa ja samalla liikkumaan.

Nautitaan keväästä, luodaan hyvää mieltä ja pidetään huolta toisistamme !


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini