Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää Uutta Vuotta 2017

Tiistai 27.12.2016 klo 15:04


Hei kaikille. Vuosi lähestyy taas loppuaan ja vuodenvaihde tuo meillekin muutoksia hallinnollisissa asioissa. Juankosken kaupunki häviää kunta/kaupunkikartalta ja meistä tulee osa Kuopiota. Olemme Kuopion lähes pohjoisin osa, Koillis-Kuopion alueesta voisi puhua.

Mitä tämä kaikki meille merkitsee? Ainakaan kohtelumme kenties ei voi ainakaan huonontua virkamiesten ja hallinnon puolelta. Toivomme nyt sitä tasavertaista kohtelua toisten kanssa, mitä Juankosken hallinnon aikana ei alueemme ole saanut.

Koulukiinteistö on edelleen tyhjillään oppilaitoksen kannalta. Mutta toivomme, jotta saamme käyttää kiinteistöä ,kuten tästä syksystä lähtien. Jokainen säyneisläinen on tervetullut harrastamaan, pitämään juhliaan tai kokouksiaan kiinteistön suojiin. Tilat siivotaan itse käytön jälkeen ja katsotaan, että tilat pysyvät kunnossa.

Olemme päässeet Pohjois-Savon Kylien Pilottikyläksi viime syksynä. Mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä,että me saamme apua asioiden eteenpäin viemiseksi,saamme verkostoja käyttöömme. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että kyläläisten on aktivoiduttava tekemään asioita myös tämän hankkeen eteen. Palveluillassa saimme paljon hyviä ideoita työstettäväksi, M-Marketilla oli vastaava kyselykaavake ja laatikko ihmisille, jotka eivät palvelupajaillassa olleet. Olin enemmän kuin pettynyt laatikon sisältöön ,kun kävin sen hakemassa. Siellä oli 2 kokonaista kaavaketta täytettynä!!! Toisessa oli asioita oikein ajateltukin, toisessa luki vain "lisää palveluja". Mitä tarkoittaa lisää palveluja? Se on tyhjä lause. Palveluja odotetaan tulevaksi mutta niiden saamiseksi täytyy tehdä yhdessä töitä. Ja konkreettisia tavoitteita on oltava. Ja niihin pääsemiseksi tarvitsemme sitä maankuulua säyneisläistä yhteistyötä. Toiveeni onkin, jotta kun vuodenvaihteen jälkeen alamme taas asioiden tiimoilta touhuamaan, aktivoituisivat mahdollisimman monet ihmiset asian suhteen. Ei voi odottaa ,että yhdet ja samat aina asioita puukkaavaat eteenpäin. Mutta saarnat sikseen.

Säyneisessä oli hyvä vuosi sikäli, että esimerkiksi kesäteatteri oli tänä vuonna menestys. Ja tuota menestystä me teatterilaiset aiomme jatkaa ensi kesänäkin. Martat viettivät juhlaansa ja kaikki yhteisöt olivat innolla mukana iltatoritoiminnassa sekä muissa tapahtumissa. Kiitos suuri siitä kaikille ! Tätä yhdessä tekemisen juhlaa jatkamme myös tulevana vuonna, joka on myös isänmaamme 100 vuotis juhlavuosi.

Uudenvuoden otamme vastaan mahtavalla ilotulituksella Säyneisessä. Ilotulitus alkaa klo 16.00 erikoisluvalla Säyneisen keskustassa. Katselualue on M-Marketin piha-alueella. Ajankohta haluttiin aikaiseksi, jotta mahdollisimman moni lapsiperhekin pääsisi paikalle.Ilotulituksen teille kaikille tarjoavat Säyneisen aktiiviset yrittäjät ja Kylätoimikunta. Tervetuloa katsomaan näyttävää ilotulitusta, ottamaan vastaan Uutta Vuotta, kuntaliitosta ja jättämään hyvästit Juankosken kaupungille sekä tälle vuodelle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini