Joulurauhaa ja Hyvää Uutta Vuotta

Maanantai 25.12.2017 klo 12:22


Hyvää Joulupäivänhuomenta kaikille.

Kirjoittaminen on ollut paitsiossa omien henkilökohtaisten kiireiden vuoksi ja varmaan jatkossa kiireet eivät tule ainakaan vähentymään, mutta asiat tärkeysjärjestykseen ja kaikella on aikansa.

Tähän liittyen Kylätoimikunnassamme on tapahtunut ja tapahtuu muutoksia. Kylätoimikuntamme on rekisteröitymässä ja paperit ovat byrokratianrattaissa etenemässä. Uudeksi Kylätoimikunnan( jatkossa nimi Säyneisen Kylät ry) puheenjohtajaksi on valittu Jarno Heikkinen. Onnea ja menestystä ja ennenkaikkea intoa Jarnolle. Sihteerinä tulee toimimaan Tommi Korhonen. Myös Tommille samat toivotukset.

Rekisteröinti tuli ajankohtaiseksi, jotta pystymme hyödyntämään esim. Kuopion Kaupungin meille myöntämiä käyttörahoja kylätoimintamme edistämiseksi ja virkistämiseksi. Konkreettisia asioitakin on pistetty vireille. Ruukinrannan uimarannalle ja venevalkamaan tulee uutta. Esimerkiksi grillikota on jo tilattu ja keväällä se pystytetään entisen vanhan laavun paikalle venevalkaman vasemmalle puolelle. Uimarannan laavu uudistetaan ja pukukopit uusitaan uuteen uskoon. Ja kun näitä toimia tehdään, niin toivotaan ja vaaditaan yhteisvastuullisuutta kaikilta, jotta rakennukset saavat olla rauhassa vandalismilta ja väärinkäytöksiltä. Ne tulevat kaikkien yhteiseen käyttöön mutta pidetään siististi ja muutenkin pidetään ranta-alue siistinä ja mukavana yhteisten ajan viettopisteenä. Muitakin projekteja on varmaan tulossa ja innolla vaan kaikki mukaan puuhaan!

Vuosi sujui kaiken kaikkiaan aikalailla entisillä urillaan. Iltatoreilla kävi mukavasti väkeä ja kesäteatterissa suorastaan valtavasti ihmisiä katsomassa Vilenien tohellusta maallamuuttonsa kanssa. Ensi kesän teatterikappale on vielä harkinnassa mutta teatteria tullaan tekemään varmastikin ja linja pidetään samanmoisena, jotta nauru heläjää taas katsomossa ensikin kesänä.

Kylämme sankarihaudat olivat eilen aattoillan pimeydessä lämmittävä näky uusine kynttilälyhtyineen, jotka yössä loistaen muistuttavat kaikkia olemaan kiitollinen niille miehille, jotka henkensä antaen puolustivat Isänmaataan ja kotiseutuaan.

Luoja on meille nyt lunta antanut, vaikkakin ei kovia pakkasia. Luonto on niin valkoinen ja kaunis kuin se vain sisä-Suomessa voi ja pitääkin Jouluna olla. Reippain mielin reippailemaan luontoon kaikki, jotka sinne fyysisesti vain pääsevät. Metsien puut notkuvat lumivaippojen alla ja se hiljaisuus, mikä siellä kuusien kätköissä vallitsee, se jos mikä rauhoittaa ihmismielen. Kaukana kavala maailma, voi ajatella paarustaessaan vitivalkoista umpihankea keskitalven sinisesssä hetkessä.

Toivotan kaikille yhteisesti ja erikseen erittäin lämminhenkistä Joulupyhien jatkoa ja olkoon Uusi Vuosi 2018 kylällemme ja kyläläisillemme rauhallinen mutta aktiivinen ja iloa antava.

Näin kirjaili Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini