Koulun pajarakennus myynnissä

Tiistai 17.11.2020 klo 9:30


Huomenta kaikille sateisesta Säyneisestä.

Koulualueen tietoja: opettajien asuntolan purku on jo käynnissä ja marras/joulukuun vaihteessa alkaa sitten varsinaisen koulurakennuksen purku. Ns pajarakennus. joka on se sivurakennus olisi erikseen myynnissä Kuopion tilakeskuksen toimesta. Siinä olisi tilaa monenmoiseen yritys ym. toimintaan. Hinta kiinteistöllä ei päätä huimaa ja rakennus on hyväkuntoinen ja tiloiltaan mainio. Siinä on teknisen opetuksen tilat, entinen päiväkodin tila sekä erillinen opetustila. Päiväkodin/eskarintiloissa on tilava keittiö samoin erillisessä opetustilassa. Päädyssä on myös pieni tila, jossa on myös ns. rasvamonttu autohuoltoon. Ostajan tulee itse sitten huolehtia lämmityksen,sähkön ja viemäröinnin hoidosta jatkossa, mutta niihinkin varmaan olisi tarjolla rahoitusapuja ja neuvoja. 

Asialla on kiire, koska jos kauppoja ei synny, kaupunki purkaa rakennuksen ilmeisesti tammikuussa 2021. Ostajan ja toimijoiden olisi varmasti mahdollista saada rahoitusta esim. Kalakukko ry:n kautta erilaisiin kuluihin. Näistä asioista olisi mahdollista ottaa yhteyttä suoraan Kalakukko ry:hyn tai Liisa Jokelaan Kuopion kaupunkiin.

Toivottavasti sana asiasta leviäisi mahdollisimman laajalle ja nopeasti ja myös alueen ulkopuoliset tahot, jotka olisivat kiinnostuneita toiminnasta maaseudulla saisivat tiedon. Kaupungin oma tiedottaminen on hyvin pientä ja rajallista asian suhteen.

Muuten elämä Säyneisessä rullaa eteenpäin Koronasta huolimatta. Lunta odotellaan, jotta saisimme valoisuutta pimeimpään vuodenaikaan ja loppuviikolle sitä onkin jo luvassa. Pidetään mielet kuitenkin valoisina ja luotetaan tulevaisuuteen. Kotiseutumme on mahtava paikka asua ja elää edelleen!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini